Om

När jag mötte glaset första gången hände något. Att skära och komponera ihop färgerna och formerna – rytm och rörelse – passade mig precis. Ett mycket spännande material som man ständigt hittar nya utmaningar i och experimenterar fram olika former och uttryck. Glaset har en stark lyskraft, är fyllt av liv och rörelse och är samtidigt meditativt.

Den teknik jag jobbar med är glasfusing d v s att skära ut former och färger i ett planglas (handgjort Bullseye-glas) och lägga dem i olika lager som smältes ihop till en helhet i en glasugn (fusing). För att forma glaset (slumping / bending) gör jag en form och bränner glaset en gång till och då får glaset sin slutliga form.

Min väg började med olika målarskolor i Malmö som Skånska Målarskolan och Målarskolan Forum på tidigt 70-tal och fortsatte med universitetsstudier (konstvetenskap, drama-teater-film, dramatik, pedagogik), filmskola, teater, sång och Bildlärare, för att på 2000-talet utökas med studier i sidenmåleri, akvarell och Glasfusing. Nu arbetar jag främst med glas.

 

Medlemskap

KSV - Konstnärsgruppen Sydväst
BUS - Bildupphovsrätt i Sverige